Kipeänä ei pitäisi tehdä töitä, mutta joskus sitä on vaikea välttää. Kerran sain toimeksiannon kirjoittaa isolle organisaatiolle laajalevikkisen julkaisun pääjutun, kansainvälisesti arvostetun suomalaistaiteilijan haastattelun. Juttukeikka sai minut jännittyneeksi ja innokkaaksi. Taiteilijaa ei ollut helppo tavoittaa, mutta sovin haastattelun sähköpostilla taiteilijan assistentin välityksellä hyvissä ajoin etukäteen. Deadlineen olisi vain vähän aikaa, mutta jos aikataulu pitäisi, juttu onnistuisi. Read More …
Kuukausi: maaliskuu 2017
Juttukeikka, jota en unohda: Kun taksi eksyi
Juttukeikka vie joskus hämmentäviin tilanteisiin, mutta hei: sivusekoiluista huolimatta tähän asti on päästy kaikkialle ja selvitty kaikesta! Vaikka sitten taksikuski olisi eksynyt Osana lapsentahtisuustrendin nousua ja kyläkoulujen lakkauttamisuutisia alkoi Suomessakin kymmenisen vuotta sitten pilkahdella aiemmin tuntematon ilmiö, kotiopetus. Löysin Kaksplussan kotikoulujuttuuni haastateltavaksi perheen, joka asui lievästi sanottuna syrjässä: pienen kunnan pienellä syrjäkylällä, jonne ei Read More …
Osaanko johtaa itseäni?
Päivän aiheena oli työhyvinvointi. Organisaatio, josta tapaamani alan asiantuntijat puhuivat, on asiantuntijatyötä tekevä yritys, joka oikeastaan seisoo kokonaan työntekijöidensä luovan työpanoksen varassa. Jos työntekijä uupuu tai motivaatio lopahtaa, laskee koko organisaation tuottavuus. Työhyvinvointi ja siihen panostaminen tulee esiin juuri tässä: parempi tukea ja kuunnella etukäteen kuin vasta sitten, kun hommat leviävät käsiin ja hyvät työntekijät Read More …